ביטקוין: המטבע שהופך את העולם שובר שיאים חדשים - ראיון עם מנכ"ל הוריזון מבית אלטשולר שחם

קרנות הסל של ביטקוין ביצעו בשנה האחרונה זינוק דרמטי, כשבסוף השבוע האחרון חצה ערך הנכסים הנקי הכולל המוחזק על ידי קרנות אלו את ה-66 מיליארד דולר. האם הביטקוין הגיע לשיא שממנו אפשר רק לרדת או שיש עדיין הזדמנויות טובות למשקיעים? ראיון עם מנכ"ל הוריזון מבית אלטשולר שחם

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
ביטקוין: המטבע שהופך את העולם / תמונה: Dreamstimeביטקוין: המטבע שהופך את העולם / תמונה: Dreamstime

דניאל דותן, עורכת אתר פאנדר 22/10/2024

x

בסוף השבוע האחרון ביצעו קרנות הסל העוקבות אחר הביטקוין זינוק דרמטי, כשערך הנכסים הנקי הכולל המוחזק על ידי קרנות אלו חצה את רף ה-66 מיליארד דולר – הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה עד כה. וזאת לאחר רצף של שישה ימים של תזרים נטו חיובי שבהם רשמו הקרנות הללו יותר מ-2 מיליארד דולר.

שווי השוק של ביטקוין: כ-1.3 טריליון דולר

שווי השוק של הביטקוין עצמו נע בימים אלו סביב 1.3 טריליון דולר, כעשירית משוי השוק של הזהב. הביטקוין הצליח להוכיח בעשור האחרון שהוא נכס בעל ביצועים ראויים. הוא מאומץ יותר ויותר בידי ממשלות, תאגידים ומוסדיים, ומומחים סבורים כי אם המגמה הזו תימשך, הוא יוכל להפוך בהמשך לנכס בשווי של 100 טריליון דולר.

תעודת הסל הנקודתית של ביטקוין iShares BTC (IBIT) של BlackRock אשר הושקה בינואר 2024, צברה כבר נכסים בשווי של למעלה מ-23 מיליארד דולר (נכון ל-21 באוקטובר). בשבוע שעבר, הגיעה תעודת הסל ליותר מ-2 מיליארד דולר בתזרימי הכנסה, נתון המצביע על ביקוש מוסדי עצום לסוג הנכסים. ביום שני, 21 באוקטובר, סך התזרים עמד על 294 מיליון דולר.

אסטרטג תעודות הסל של בלומברג, אריק בלצ''ונס, הצהיר בטוויטר כי היה זה שבוע מצוין עבור BlackRock Bitcoin ETF, השבוע הטוב ביותר מאז חודש מרץ (+ תוספת של 1.1 מיליארד דולר) כשהיא עולה על תעודת הסל VTI-Vanguard ותופסת את המקום השלישי בתעודות הסל המובילות בתזרימים YTD.

צילום מסך מטוויטר (X)

שווי השוק הכולל של תעודות סל ביטקוין

שווי השוק הכולל של כל אחת עשרה תעודות הסל ביטקוין הנקודתיות עומד כעת על 63 מיליארד דולר, עם תזרים כולל של כמעט 20 מיליארד דולר.

מנקודת המבט של רבים מהמשקיעים המוסדיים והפרטיים, חשיפה לביטקוין באמצעות תעודות סל היא נוחה ובטוחה יותר.  

אילן שטרק, מנכ"ל חברת הוריזון מבית אלטשולר שחם, הפועלת בתחום הנכסים הדיגיטליים בשיתוף המערכת הבנקאית, אומר כי "במהלך השנה האחרונה ניתן לראות עלייה גבוהה מאוד בביקושים למטבעות דיגיטליים מצד לקוחות ישראליים פרטיים, מוסדיים וחברות".

אילן שטרק / צילום: יח"צ הוריזון

לדבריו, "העלייה בביקושים החלה לפני כשנה אז המחיר נע במשך מספר חודשים בטווח בין 28,000$- 25,000$, ולאחר שנפרץ הטווח החלו המחירים לעלות.

"בנוסף לזה, משקיעים רבים המתינו לאירוע החצייה של ביטקוין שהתרחש בחודש אפריל השנה. האירוע מתרחש אחת לארבע שנים, ובו המענק הניתן לכורים עבור כל בלוק שהם כורים נחתך בחצי. בחודש אפריל השנה המענק על כריית בלוק נחתך בחצי מ 6.25 ביטקוין ל 3.125 ביטקוין. היסטורית לאחר אירועי      חצייה מחיר הביטקוין עלה ומשקיעים ציפו לעליה הזו".                                       

לשאלתי מהו אופי הלקוחות המשקיעים בביטקוין, משיב שטרק כי "אופי הלקוחות מגוון מאוד ובטווח גילאים רחב. ככל שמחיר המטבע עולה ניתן לראות גם עלייה נוספת בביקושים מצד הלקוחות".                                     

מה היתרונות בהשקעה ישירה בביטקוין על פני תעודות הסל?

"היתרון של השקעה ישירה היא האפשרות לסחור במטבע הדיגיטלי 24/7 365 ימים לעומת תעודות סל שאינן נסחרות כל היום וגם לא 7 ימים.

"בהשקעה ישירה אתה יכול להחזיק במטבע בעצמך, בארנק פרטי, ולא להסתמך על אחרים שישמרו אותו עבורך. קיים משפט מוכר בקרב חלק מהמשקיעים – ''Not your keys, not your coins'' והכוונה היא שאם אין לך את פרטי הגישה לארנק פרטי ובו המטבעות, הביטקוין לא באמת שלך. בנוסף, ישנם מקומות בעולם בהם ניתן לשלם בביטקוין.

"אם מסתכלים על מטבעות דיגיטליים אחרים כמו איתריום וסולנה (וישנם רבים נוספים אחרים) הם מאפשרים לקבל על הפקדה שלהן בפלטפורמות שונות ריבית במטבע עצמו, במה שמכונה Staking".

האם הציבור הישראלי כבר מושקע בביטקוין?

"הציבור הישראלי בחלקו מושקע בביטקוין ובמטבעות נוספים, וניתן לראות את העניין הגובר מצד משקיעים חדשים. חלק מהציבור בוחר לשמור את הביטקוין באמצעות ארנק חומרה פרטי (כדוגמת לדג''ר או טרזור) וחלקו בוחר לשמור באמצעות משמורן לנכסים דיגיטליים.

"ניתן לומר כי החלק של ביטקוין מסך ההשקעה של המשקיע הישראלי במטבעות דיגיטליים הוא בשיעור דו-ספרתי גבוה מאוד".

העלייה האחרונה במחיר הביטקוין סייעה לקבוע למעשה את השווי החדש של המטבע שעלה בכ-9% בשבוע האחרון וחצה את ה-68,000 דולר. מה המשמעות לכך למשקיעים בתעודות סל של ביטקוין?

"במהלך השנה האחרונה ניתן לראות אימוץ גדל והולך של מטבעות דיגיטליים ותרומה ניכרת לכך הגיע מכיוון גופים פיננסיים מוכרים וגדולים שהשקיעו בתעודות סל עוקבות ביטקוין – מספר דוגמאות, בנק אוף ניו יורק השקיע 1.1 מיליארד דולר בתעודות סל, מורגן סטנלי השקיע 270 מליון דולר, ואף קרנות פנסיה של מדינת ויסקונסין השקיעו 160 מליון דולר.

"לעומת זאת, מייקרוסטרטג''י, שהיא חברה ציבורית אמריקאית, השקיעה ישירות בביטקוין ומחזיקה היום ביטקוין בשווי של 17 מיליארד דולר.

"אם כן הערך של ביטקוין נקבע בהתאם להיצע וביקוש בשוק ותעודות הסל מעצם היותן מכשיר פיננסי צריכות להתכסות ולרכוש ביטקוין על כל רכישה של תעודות סל".

הנתונים הללו לא מעידים על כך שהביטקוין לשיא שממנו אפשר רק לרדת?

"כרגע אנחנו קרובים לשיא, לאחר שהביטקוין הגיע לשיא של כ-73,700$ בחודש מרץ השנה. כידוע, כל שיא ניתן לפרוץ, אבל השווקים דינמיים מאוד, ולא ניתן לדעת האם השיא ייפרץ שוב או שנראה ירידות".