בנק הפועלים מציג רווח נקי של כ-1.9 מיליארד ש"ח ברבעון השלישי

בנק הפועלים מפרסם את דוחותיו הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2024 הבנק מציג רווח נקי של כ-1.9 מיליארד ש"ח ותשואה להון של 13.6%, בתשעת החודשים הראשונים של השנה - רווח נקי של כ-6.1 מיליארד ש"ח ותשואה להון של 14.9%

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
ידין ענתבי, מנכ״ל בנק הפועלים, צילום: ענבל מרמריידין ענתבי, מנכ״ל בנק הפועלים, צילום: ענבל מרמרי

בנק הפועלים 18/11/2024

x

הבנק מסכם רבעון חזק עם רווח נקי של כ-1.9 מיליארד ש"ח לעומת כ-1.7 מיליארד ש"ח ברבעון המקביל.

תיק האשראי צמח ברבעון בשיעור של 3.4% ומתחילת השנה בשיעור של כ-5.6% - צמיחה מגוונת בכלל מגזרי הפעילות, תוך איזון בין מרכיבי סיכון, צמיחה ורווחיות, והמשך הצגת מדדי איכות אשראי גבוהים.

במהלך הרבעון, הבנק המשיך במדיניות אחראית של התאמת ההפרשה הקבוצתית לרמת אי-הוודאות שנוצרת עם הימשכות המלחמה.

הבנק ממשיך להציג יחסים פיננסיים איתנים וגבוהים: יחס הון רובד 1 של 11.90% ויחס כיסוי נזילות של 132%.

דירקטוריון הבנק הכריז על חלוקת רווחים בשיעור כולל של כ-40% מהרווח הנקי לרבעון השלישי, מזה דיבידנד במזומן בסך של כ-512 מיליון ש"ח והיתרה באמצעות רכישה עצמית של מניות בהיקף של 250 מיליון ש"ח - במסגרת ביצוע שלב ב' של תוכנית הרכישה העצמית עליה הודיע הבנק ברבעון הקודם.

הבנק ממשיך במתן הטבות משמעותיות ללקוחותיו כדי לתמוך בהם בהתמודדות עם השלכות המלחמה. היקף התמיכה שנוצלה עד כה על ידי הלקוחות מסתכם בכ-425 מיליון ש"ח.


להלן נתונים עיקריים מתוך הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2024:

תוצאות

הבנק מסכם את הרבעון השלישי של שנת 2024 ברווח נקי בסך 1,905 מיליון ש"ח בהשוואה לרווח נקי של 2,238 מיליון ש"ח ברבעון הקודם ול-1,669 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. השינוי ברווח מול הרבעון הקודם נבע בעיקר מגידול בסעיף הוצאות להפסדי אשראי והשינוי ברווח מול הרבעון המקביל נבע בעיקר מגידול בהכנסות הריבית לצד ירידה בהיקף הוצאות להפסדי אשראי ברבעון (כאשר דוחות הרבעון המקביל אופיינו בהגדלת ההפרשה הקבוצתית לאור התגברות אי הוודאות ועל רקע חשש מהשלכות אפשריות של המלחמה על כלכלת ישראל).  

שיעור התשואה להון על הרווח הנקי עמד ברבעון השלישי של השנה על 13.6% בהשוואה ל-16.4% ברבעון הקודם ול-13.4% ברבעון המקביל אשתקד. 

הרווח בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד על כ-6.1 מיליארד ש"ח לעומת כ-5.6 מיליארד ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור התשואה להון עמד בתשעת החודשים הראשונים על 14.9% לעומת 15.4% בתקופה המקבילה אשתקד.

סך ההכנסות ברבעון השלישי הסתכמו ל-5,627 מיליון ש"ח בהשוואה ל-5,732 מיליון ש"ח ברבעון הקודם ול-5,298 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. הירידה מול הרבעון הקודם נבעה בעיקר כתוצאה מגידול בהיקף מימושי האג"ח בהפסד בעוד שהכנסות הריבית גדלו על רקע הגידול בהיקפי הפעילות. העלייה מול הרבעון המקביל נבעה בעיקר מגידול בהיקפי הפעילות והשפעות המדד הידוע בין התקופות. 

יחס היעילות: יחס היעילות (ההוצאות התפעוליות מסך ההכנסות) עמד ברבעון השלישי על 36.6%, בהשוואה ל-38.9% ברבעון המקביל אשתקד. 

הפסדי אשראי: הבנק רשם ברבעון השלישי הוצאה להפסדי אשראי בסך 406 מיליון ש"ח לעומת הוצאה להפסדי אשראי בסך 662 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. מרבית ההוצאה מקורה בהמשך הגדלת ההפרשה הקבוצתית, תוך מתן ביטוי להימשכות המלחמה והשפעה אפשרית על סגמנטים שונים. 

צמיחה 

במהלך הרבעון הבנק המשיך במגמת הצמיחה האחראית תוך איזון בין מרכיבי סיכון, צמיחה ורווחיות ובהלימה לאי-הוודאויות בשווקים ולהמשך שמירה על מדדי אשראי איכותיים וחזקים. הרבעון השלישי אופיין בסביבת ביקושים מתעוררת לעומת המחצית הראשונה ובהתאם - תיק האשראי צמח ברבעון בשיעור של 3.4% ומתחילת השנה בשיעור של כ-5.6%, צמיחה מגוונת על פני כלל מגזרי הפעילות. 

בסיס נזילות ופיקדונות משמעותי: לבנק הפועלים בסיס פיקדונות קמעונאיים רחב ומשמעותי, אשר הסתכם בסוף הרבעון השלישי של השנה לכ-328.2 מיליארד ש"ח, עלייה של כ-2.2% מסוף שנת 2023 ושל כ-4.6% ב-12 החודשים האחרונים.  

איתנות פיננסית

הבנק מציג יחסים פיננסיים איתנים וחזקים, גבוהים משמעותית מדרישות ההון: יחס הון עצמי רובד 1 של הבנק עמד בסוף הרבעון השלישי על 11.90%. יחס ההון הכולל ליום 30 בספטמבר 2024 עמד על 14.80%.  

יחס כיסוי הנזילות ממשיך להיות גבוה ועמד ברבעון השלישי על 132% לעומת 124% ברבעון השלישי אשתקד. 

רכישה עצמית של מניות וחלוקת דיבידנד: בגין הרבעון השלישי, דירקטוריון הבנק הכריז על חלוקת רווחים בשיעור כולל של 40% מהרווח הנקי לרבעון, מזה דיבידנד במזומן בסך של כ-512 מיליון ש"ח (שהם כ-38.5 אגורות למניה) והיתרה באמצעות מימוש שלב ב' של תוכנית הרכישה העצמית של המניות בהיקף של 250 מיליון ש"ח. הדיבידנד ישולם ביום 11 בדצמבר 2024. 

בנקאות חברתית 

תמיכת קרן "פועלים לתקומה" בסך 100 מיליון ש"ח לשיקום קהילות העוטף – היקף התמיכה הגדול ביותר של ארגון עסקי בישראל: קרן "פועלים לתקומה", שהוקמה בעקבות ה–7.10  ועוסקת בחיזוק ופיתוח החוסן האישי, הקהילתי והכלכלי של הקהילות והעסקים בנגב המערבי ממשיכה בפעילותה השוטפת ועד כה תוקצבה תמיכה בהיקף של למעלה מ-40 מיליון ש"ח. במהלך השנה האחרונה אישרה הקרן תוכנית תמיכה וסיוע בהיקף של כ-10 מיליון ש"ח לחיילי צה"ל שנפצעו במהלך מלחמת "חרבות ברזל" וכן מהלך תמיכה במכללה האקדמית ספיר בהיקף של כ-10 מיליון ש"ח, במסגרתו כחלק מלימודיהם ילמדו ויעסקו הסטודנטים (כבר בשנת הלימודים שנפתחה לאחרונה) בחקר אתגרי הנגב המערבי ויפעילו תוכניות התערבות תמורת עד 20 נקודות זכות. בנוסף למהלכים אלו, הקרן הודיעה על מהלך תמיכה בחקלאות באזור הנגב המערבי במסגרתו הקימה בית ספר חקלאי במושב שדה ניצן במועצה אזורית אשכול וכן על תמיכה בהקמתן של ארבע מכינות ביד מרדכי, בניר עם, בקיבוץ סעד ובקיבוץ גבים. כמו-כן, הבנק הקים באמצעות "פועלים לתקומה" וקרן "פועלים בקהילה" מרכזי למידה והוראה מתקנת אשר פועלים כבר בשנה"ל הנוכחית, עבור התלמידים ביישובי עוטף עזה וקו העימות בצפון שצברו פערים לימודיים מאז ה-7.10. תלמידים אלו ילמדו מקצועות ליבה: מתמטיקה, אנגלית ושפה במרכזי למידה ייעודיים שיוקמו בבית הספר. זאת לצד הקמת עשרות מרחבי חוסן בית ספריים לתלמידי א' עד ו' בערים שדרות ואופקים, הקמת מרכזי מצוינות לגיל הרך שיפעלו ב-10 ישובים ויכללו ליווי צוות הגן בתהליך הפדגוגי, מתן מענה נפשי לילדי והורי הקהילה והצוות החינוכי, ועיצוב הסביבה החינוכית של הגן. 

דירקטוריון בנק הפועלים אישר במהלך הקיץ הגדלת תקציב של 10 מיליון ש"ח לקרן "פועלים בקהילה" - הגדלת התקציב המיוחדת מיועדת לטובת שיקום וחיזוק החוסן האישי, הקהילתי והכלכלי בערים וביישובים בצפון הארץ שנפגעו קשות במלחמת 'חרבות ברזל' והיא מתווספת למגוון הפרויקטים החברתיים בהם תומכת קרן "פועלים בקהילה" באזור הצפון מאז היווסדה בשנת 1982 ובאופן מוגבר מאז ה-7.10. 

התנדבות עובדי הבנק: לצד התרומה הכספית מתקיימות בשגרה וביתר שאת מפרוץ המלחמה פעילויות התנדבות משמעותיות של אלפים מעובדי הבנק הנרתמים ומסייעים לאוכלוסיות רחבות בתחומים מגוונים וביניהם תמיכה וליווי פצועי צה"ל, פעילויות למען המפונים בקווי העימות, אריזה וחלוקה של ארגזי מזון וציוד ללוחמים בשטח ועוד - זאת בשיתוף עם עמותות והחברה האזרחית בכל רחבי הארץ. 

התפתחויות אחרונות

מינויים חדשים בהנהלת הבנק: דירקטוריון בנק הפועלים אישר בסוף ספטמבר 2024 את המלצת מנכ"ל הבנק ידין ענתבי למנות שני מנהלים חדשים בהנהלת הבנק. פזית גרפינקל, מנהלת אגף חווית לקוח ובנקאות ישירה בחטיבה הקמעונאית, מונתה למשנה למנכ"ל הבנק והממונה על החטיבה הקמעונאית והחליפה את דלית רביב, אשר הודיעה על סיום תפקידה בבנק. עדי דאובר, מנהל אגף חדרי עסקאות וברוקראז' בחטיבת שווקים פיננסים, מונה למשנה למנכ"ל הבנק והממונה על חטיבת שווקים פיננסיים והחליף בתפקידו את ידין ענתבי, שמונה למנכ"ל הבנק. 

הנפקת אג"ח צמודות לאשראי לבנייה למגורים בהיקף של מיליארד ש"ח: הבנק ממשיך לגוון את הכלים לניהול צמיחת תיק האשראי ובמהלך ספטמבר הנפיק לראשונה לגופים מוסדיים אג"ח ייחודיות הצמודות לאשראי בתחום הנדל"ן. האג"ח, שהונפקו בהיקף של כ-1.02 מיליארד ש"ח, צמודות לאשראי הניתן למספר פרויקטים המלווים על ידי החטיבה העסקית של הבנק - פרויקטים אשר מגובים בשעבודים ראשונים ולכן נחשבים לבעלי סיכון נמוך יחסית בתחום מימון הנדל"ן. 

הטבות ללקוחות: עם פרוץ המלחמה ועל מנת לתמוך בלקוחות הבנק בהתמודדות עם השלכותיה, הבנק הודיע על סדרת הטבות משמעותית ללקוחותיו בתחומי המשכנתאות, ההלוואות, הפיקדונות והעמלות, תוך הבחנה בין לקוחות המעגל הראשון אשר מושפעים באופן ישיר מהמלחמה לבין שאר האוכלוסייה. ההטבות הן בהתאם למתווה שפרסם הפיקוח על הבנקים וכן הטבות נוספות מעבר למתווה. סך ההטבות שהוענקו על ידי הבנק ונוצלו על ידי הלקוחות עד כה במסגרת ההתמודדות עם השלכות המלחמה מסתכם בכ-425 מיליון ש"ח. 

חידושים באפליקציית ביט: 

ממשק חדש ומתקדם: אפליקציית התשלומים של בנק הפועלים משתדרגת עם ממשק נוח ומתקדם יותר ואפשרות לצבירת יתרה בתוך האפליקציה. בימים אלה מושק השירות החדש, במסגרתו במקום שהכספים יועברו ישירות לחשבון הבנק, המשתמשים יוכלו לצבור את יתרת הכספים באפליקציה ולעשות בה שימוש. ניתן יהיה להעביר כסף מהיתרה וכן למשוך אותה לחשבון הבנק בכל עת בלחיצת כפתור. התשתית הטכנולוגית החדשה מאפשרת מגוון יכולות חדשות לניהול הכספים באפליקציה, שנועדו לסייע ללקוחות. יכולות אלו כוללות חיפוש מתקדם בפעילות האישית, פיד פעולות חדש המאפשר ניהול ומעקב נוח אחר הוצאות, לצד אזור ייעודי לקבוצות לאיסוף כספים, קיצור דרך לאנשי קשר נפוצים ויצירת קוד QR אישי לצורך קבלת כסף. בנוסף, האפליקציה עברה מתיחת פנים עיצובית, הבאה לידי ביטוי בשימוש בצבעים רכים ושילוב אנימציות ואייקונים בולטים.

הגדלת תקרת קבלת הכספים וגביית עמלה למשתמשים בהיקף פעילות מסחרי באפליקצייה: לאור הביקוש ההולך וגובר, ובמטרה לתת מענה ללקוחות העושים שימוש באפליקציה בהיקף פעילות מסחרי, אפליקציית התשלומים ביט משיקה פתרון המיועד למשתמשים המקבלים כספים בשירות ה-P2P (קבלת כספים מאנשים) בסכום מצטבר של מעל 25 אלף ש"ח בשנה קלנדרית (כ-6% מכלל המשתמשים בביט). החל מה-1.1.2025, משתמשים אלו יוכלו ליהנות מתקרת קבלת כספים מוגדלת של עד 100 אלף ש"ח בשנה קלנדרית, וזאת בכפוף לתשלום עמלה בגובה של 0.6% בעבור כל סכום כסף המתקבל באפליקציה העולה על תקרת ה-25,000 ש"ח השנתית. הפתרון החדש מיועד למשתמשים בהיקף פעילות מסחרי (כ-6% מכלל המשתמשים באפליקציית ביט) המקבלים כספים באפליקציה בסכום מצטבר הגבוה מ-25 אלף ש"ח בשנה קלנדרית ואינו רלוונטי ליותר מ-90% משלושה מיליון משתמשי ביט, המקבלים כספים באפליקציה בסכום מצטבר הנמוך מ-25 אלף ש"ח בשנה קלנדרית (בכפוף לתנאי השימוש החדשים שיופיעו באפליקציה). 


התפתחויות עיקריות בדוחות הכספיים של הרבעון השלישי של שנת 2024: 

הכנסות מימון מפעילות שוטפת הסתכמו ב-4,707 מיליון ש"ח ברבעון השלישי של השנה בהשוואה ל-4,271 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. העלייה מול הרבעון המקביל נבעה בעיקר מגידול בהיקפי הפעילות והשפעות המדד הידוע בין התקופות. 

הפסדי אשראי: הבנק רשם ברבעון השלישי הוצאה להפסדי אשראי בסך 406 מיליון ש"ח לעומת הוצאה להפסדי אשראי בסך 662 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. מרבית ההוצאה מקורה בהמשך הגדלת ההפרשה הקבוצתית, תוך מתן ביטוי להימשכות המלחמה והשפעה אפשרית על סגמנטים שונים. 

ההכנסות מעמלות הסתכמו ברבעון השלישי ב-992 מיליון ש"ח בהשוואה ל-1,038 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. הירידה נבעה מקיטון בעמלות מדמי ניהול חשבון, בעמלות מעסקי מימון ובעמלות מכרטיסי אשראי, אשר קוזזה על ידי עליה בעמלות בפעילות ניירות ערך. 

ההוצאות התפעוליות והאחרות הסתכמו ברבעון השלישי ב-2,062 מיליון ש"ח בהשוואה ל-2,059 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. ביחס לרבעון המקביל, חלה ירידה בהוצאות השכר כשמנגד נרשמה עלייה בהוצאות האחזקה והפחת ובהוצאות האחרות. 

ההכנסות המימוניות, העמלות, וההוצאות האחרות הושפעו ברבעון השלישי של השנה מהטבות ללקוחות שניתנו גם ברבעון זה כדי להקל על ההתמודדות עם השלכות המלחמה.

מדדי היעילות ממשיכים להיות חזקים: יחס היעילות (ההוצאות התפעוליות מסך ההכנסות) עמד ברבעון השלישי של השנה על 36.6%, בהשוואה ל-38.9% ברבעון המקביל אשתקד.  

התפתחות סעיפי המאזן

המאזן המאוחד ליום 30 בספטמבר 2024 הסתכם ב-713.7 מיליארד ש"ח, לעומת 686.5 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 3.9%.  

האשראי לציבור, נטו, הסתכם ב-430.4 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-407.4 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של כ-5.6%.  

האשראי ללקוחות הפרטיים בישראל הסתכם ב-38.7 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-37.7 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 2.9%. 

האשראי לדיור הסתכם ב-136.3 מיליארד ש"ח לעומת 131.1 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 4.0%. 

האשראי לעסקים קטנים בישראל הסתכם ב-33.6 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-32.7 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 2.6%.  

האשראי במגזר המסחרי בישראל הסתכם ב-61.9 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-59.3 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 4.3%.

האשראי במגזר העסקי בישראל הסתכם ב-132.1 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-124.0 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עליה בשיעור של 6.5%. 

פיקדונות הציבור הסתכמו בסוף הרבעון ב-569.9 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-554.6 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 2.8%. 

הפיקדונות של הלקוחות הפרטיים בישראל הסתכמו ב-256.9 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-250.8 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 2.4%.  

הפיקדונות של העסקים הקטנים בישראל הסתכמו ב-71.3 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-70.4 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, עלייה בשיעור של 1.3%. 

ההון המיוחס לבעלי מניות הבנק הסתכם בסוף הרבעון השלישי ל-57.2 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-52.4 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2023, גידול בשיעור של 9.0%.  

יחס הון עצמי רובד 1 של הבנק עמד בסוף הרבעון השלישי על 11.90% בהשוואה ל-12.02% בסוף שנת 2023.

יחס ההון הכולל ליום 30 בספטמבר 2024 עמד על שיעור של 14.80% בהשוואה ליחס בשיעור של 15.07% ליום 31 בדצמבר 2023.

מידע כספי תמציתי ומדדי ביצוע עיקריים לאורך זמן של קבוצת בנק הפועלים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024

2023

 

רבעון

שלישי

רבעון

שני

רבעון

ראשון

רבעון

רביעי

רבעון

שלישי

רבעון

שני

רבעון

ראשון

 

במיליוני ש"ח

נתוני דוח רווח והפסד עיקריים - התפתחות רבעונית

 

 

 

 

 

 

 

הכנסות ריבית, נטו

4,577

4,384

3,814

3,747

4,006

4,295

4,037

הכנסות (הוצאות) מימון שאינן מריבית

42

322

272

310

203

414

340

רווח מימוני, נטו

4,619

4,706

4,086

4,057

4,209

4,709

4,377

הוצאות (הכנסות) בגין הפסדי אשראי

406

(49)

(14)

453

662

579

185

עמלות והכנסות אחרות

1,008

1,026

1,004

943

1,089

1,016

982

הוצאות תפעוליות ואחרות

2,062

2,106

2,033

1,897

2,059

2,181

2,094

רווח לפני מיסים

3,159

3,675

3,071

2,650

2,577

2,965

3,080

רווח נקי המיוחס לבעלי מניות הבנק

1,905

2,238

1,938

1,761

1,669

1,922

2,008

תשואת הרווח הנקי (באחוזים)

13.6%

16.4%

14.6%

14.0%

13.4%

15.8%

17.0%

מרווח מימוני מפעילות שוטפת (3)

2.79%

2.79%

2.54%

2.48%

2.65%

2.80%

2.77%


מידע כספי תמציתי ומדדי ביצוע עיקריים לאורך זמן (המשך)

 

 

 

 

 

 

 

לשלושה חודשים שהסתיימו ביום

לתשעה חודשים שהסתיימו ביום

לשנה שהסתיימה ביום

 

30.09.2024

30.09.2023

30.09.2024

30.09.2023

31.12.2023

מדדי ביצוע עיקריים

 

 

 

 

 

תשואת הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות הבנק להון (1)

13.6%

13.4%

14.9%

15.4%

15.0%

תשואת הרווח הנקי לנכסים ממוצעים (1)

1.09%

1.00%

1.19%

1.12%

1.09%

יחס הכנסות (2) לנכסים ממוצעים (1)

3.22%

3.16%

3.22%

3.27%

3.17%

יחס הכנסות ריבית, נטו לנכסים ממוצעים (1)

2.62%

2.39%

2.50%

2.46%

2.39%

יחס עמלות לנכסים ממוצעים (1)

0.57%

0.62%

0.58%

0.59%

0.58%

יחס יעילות - הוצאות תפעוליות לסך ההכנסות

36.6%

38.9%

37.7%

38.7%

38.5%

מרווח מימוני מפעילות שוטפת (1)(3)

2.79%

2.65%

2.71%

2.74%

2.67%

יחס כיסוי נזילות (LCR)

132%

124%

132%

124%

129%

יחס מימון יציב נטו (NSFR) (4)

125%

125%

125%

125%

128%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.09.2024

30.09.2023

31.12.2023

יחס הון עצמי רובד 1 לרכיבי סיכון (5)

11.90%

11.53%

12.02%

יחס הון כולל לרכיבי סיכון (5)

14.80%

14.70%

15.07%

יחס מינוף (5)

7.17%

6.77%

6.92%

(1) מחושב על בסיס שנתי.

(2) סך כל ההכנסות - הכנסות ריבית נטו והכנסות שאינן מריבית.

(3) רווח מימוני מפעילות שוטפת (ראה פרק התפתחויות מהותיות בהכנסות, בהוצאות וברווח כולל אחר בדוח הדירקטוריון וההנהלה) מחולק בסך-הכל נכסים פיננסיים לאחר הפרשה להפסדי אשראי ובניכוי יתרות בגין כרטיסי אשראי שאינן נושאות ריבית.

(4) למידע נוסף, ראה פרק סיכון נזילות ומימון בדוח הדירקטוריון וההנהלה.

(5) למידע נוסף, ראה פרק הון, הלימות הון ומינוף בדוח הדירקטוריון וההנהלה.

 

 מידע כספי תמציתי ומדדי ביצוע עיקריים לאורך זמן (המשך)

 

 

 

 

 

 

 

לשלושה חודשים שהסתיימו ביום

לתשעה חודשים שהסתיימו ביום

לשנה שהסתיימה ביום

 

30.09.2024

30.09.2023

30.09.2024

30.09.2023

31.12.2023

מדדי איכות אשראי עיקריים

 

 

 

 

 

שיעור יתרת ההפרשה הכוללת להפסדי אשראי* מתוך האשראי לציבור

1.81%

1.86%

1.81%

1.86%

1.92%

שיעור יתרת ההפרשה להפסדי אשראי בגין אשראי לציבור מתוך האשראי לציבור

1.58%

1.63%

1.58%

1.63%

1.69%

שיעור אשראי לציבור לא צובר או בפיגור של 90 יום או יותר מתוך האשראי לציבור

0.77%

1.02%

0.77%

1.02%

1.06%

שיעור מחיקות חשבונאיות, נטו מתוך אשראי ממוצע לציבור

0.27%

0.10%

0.11%

0.08%

0.09%

שיעור ההוצאות (הכנסות) להפסדי אשראי מתוך אשראי ממוצע לציבור**

0.38%

0.65%

0.11%

0.47%

0.46%

 

במיליוני ש"ח

נתונים עיקריים מדוח רווח והפסד

 

 

 

 

 

רווח נקי המיוחס לבעלי מניות הבנק

1,905

1,669

6,081

5,599

7,360

הכנסות ריבית, נטו

4,577

4,006

12,775

12,338

16,085

רווח מימוני, נטו(1)

4,619

4,209

13,411

13,295

17,352

הכנסות שאינן מריבית

1,050

1,292

3,674

4,044

5,297

מזה - עמלות

992

1,038

2,983

2,967

3,892

סך הכנסות

5,627

5,298

16,449

16,382

21,382

הוצאות (הכנסות) בגין הפסדי אשראי

406

662

343

1,426

1,879

הוצאות תפעוליות ואחרות

2,062

2,059

6,201

6,334

8,231

מזה - משכורות והוצאות נילוות

1,036

1,136

3,264

3,555

4,492

 

 

 

 

 

 

נתונים נוספים

 

 

 

 

 

רווח נקי למניה המיוחס לבעלי המניות של הבנק  - בסיסי (בש"ח)

1.43

1.25

4.55

4.19

5.50

סך-הכל דיבידנד למניה (בש"ח) (2)

0.38

0.25

1.45

1.43

1.69

* לרבות הפרשה בגין יתרות חוץ מאזניות.

** כולל הוצאה בגין בנקים וממשלות.

(1) רווח מימוני, נטו כולל הכנסות ריבית, נטו והכנסות (הוצאות) מימון שאינן מריבית.

(2) דיבידנד בגין התקופה הרלוונטית (לא כולל רכישה עצמית של מניות, כמפורט בפרק הון, הלימות הון ומינוף בדוח הדירקטוריון וההנהלה).
 

מידע כספי תמציתי ומדדי ביצוע עיקריים לאורך זמן (המשך)

 

 

 

 

 

ליום

 

30.09.2024

30.09.2023

31.12.2023

 

במיליוני ש"ח

נתונים עיקריים מהמאזן

 

 

 

סך-הכל נכסים

713,667

675,988

686,530

מזה - מזומנים ופיקדונות בבנקים

115,842

92,131

107,730

  ניירות-ערך

124,400

136,810

127,122

  אשראי לציבור, נטו

430,395

404,371

407,381

  סיכון אשראי בעייתי, נטו

8,468

7,042

7,814

אשראי לציבור שלא צובר הכנסות ריבית (NPL)

3,091

3,984

4,012

סך-הכל התחייבויות

656,511

625,736

634,100

מזה - פיקדונות הציבור

569,938

532,756

554,595

  פיקדונות מבנקים

10,839

8,953

9,085

  אגרות-חוב וכתבי התחייבות נדחים

20,823

23,810

21,800

הון המיוחס לבעלי המניות של הבנק

57,156

50,252

52,430

 

 

 

 

נתונים נוספים

 

 

 

מחיר מניה לסוף תקופה (בש"ח)

37.3

34.1

32.9

 

לגרף פועלים לחצו כאן

 404 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 1489.5 מיליון בפועלים
קרנות נאמנות שמחזיקות את פועלים. לרשימה המלאה