קבוצת ביטוח נוספת מתעניינת בישראכרט שגרעין השליטה שלה עומד למכירה.
בעקבות ההצעה של מנורה מבטחים מה-29 באוגוסט, לרכוש כשליש ממניות חברת כרטיסי האשראי, הודיעה ווישור גלובלטק כי פנתה בהצעה לישראכרט.
במכתב ששלח אמיל וינשל, יו"ר ווישור גלובלטק, ליו"ר ישראכרט היו"ר תמר יסעור ולמנכ"ל רן עוז, מציע וינשל לפתוח במו"מ בעקבות שיחות ראשוניות שהתבצעו בין שתי הקבוצות בחודשים האחרונים.
על פי המכתב, בין החברות דובר על אפשרויות לשיתופי פעולה אסטרטגיים בין קבוצת ווישור גלובלטק (הכוללת את איילון חברה לביטוח ואת ווישור ביטוח) לבין ישראכרט. בין היתר דובר על אפשרות שישראכרט תשקיע בחברות קבוצת גלובלטק תמורת השקעה של גללובלטק בישראכרט.
"נשמח להמשיך ולקדם מגעים אלה, אשר החלו לנוכח התפיסה ששיתוף פעולה בין חברת כרטיסי אשראי לקבוצת ביטוח ופיננסים ישיא לשתי הקבוצות תשואה עודפת ויציף ערך ניכר לשתיהן. יתר על כן, בשל ההכוונה הדיגיטלית והחדשנות של קבוצת ווישור גלובלטק, בשילוב יכולות ניהוליות ויזמיות מוכחות של צמיחה ורווחיות, שיתוף הפעולה המוצע משרת להבנתנו את מימוש החזון והאסטרטגיה של ישראכרט, המבוססים, בין היתר, על התחום הדיגיטלי והטכנולוגי, ויאפשר יצירה של שחקן משמעותי, תחרותי ומתקדם בתחום הפיננסים, לרבות אשראי, ביטוח ועוד".
אפשרות גם ליצירת גרעין שליטה משותף
אמיל וינשל, יו"ר ווישור גלובלטק, מציע במכתבו: "לבחון במשותף גם אפשרות לקדם מהלך של יצירת גרעין שליטה בישראכרט, במסגרתו אנו מוכנים לשלב בהצעתנו אפשרות להשקעה שתכלול גם רכישת מניות בישראכרט, באופן שבו ווישור גלובלטק ובעלי השליטה בה יגיעו לכ-30% אחזקה במניות ישראכרט ויקבלו היתר שליטה בחברה". וינשל הציע "מתווים אלטרנטיביים, שיובילו להחזקה של גרעין השליטה בישראכרט, בין אם בדרך של הזרמת הון, או ללא צורך בהזרמת הון לישראכרט, בהיקף הנגזר מגודלו של גרעין השליטה, לרבות באמצעות אפשרות מיזוג".
עוד הוא מציין בפנייתו אל ראשי ישראכרט, כי "חשוב להדגיש כי נכונותנו להרחיב את גדר המו"מ מיועדת לאפשר לדירקטוריון ישראכרט למקסם את התועלת לבעלי מניותיה, אולם שני רכיבי הצעתנו אינם בהכרח תלויים זה בזה ואנו פתוחים לבחון גם כל אחד מהם בפני עצמו".
וינשל מדגיש את הייתרון של ווישור גלובלטק, "בהיותה קבוצת ביטוח בעלת נתח שוק בינוני, המתמקדת בטכנולוגיה וחדשנות, ושאינה מחזיקה פעילות מתחרה בישראכרט, יש לה סיכוי טוב לקבל את כל האישורים הרגולטורים הנדרשים לצורך השלמת עסקה כזו ברמת ודאות גבוהה ובלוח זמנים קצר יחסית". וינשל מתייחס בכך לפסילת הצעת קבוצת הראל בידי רשות התחרות, לרכוש את גרעין השליטה בישראכרט, הצעה שהוגשה בתחילת 2023.
"אנו מזמינים את ישראכרט להיכנס איתנו להליך מו״מ ממוקד ואינטנסיבי על בסיס האמור בהקדם האפשרי ואנו מוכנים להשלים את המהלך בלוח זמנים קצר..." מסכם וינשל את פנייתו, שבסופה הוא מציין כי "הצעה זו הינה הצעה להיכנס למו"מ בלבד, והיא תעמוד בעינה עד ליום 15 באוקטובר 2024".
כאמור, לפני קצת יותר משבועיים פנתה קבוצת מנורה מבטחים אל ישראכרט בהצעה לרכישת גרעין שליטה בשיעור של כ-32% לפי שווי שיוסכם בין החברות בפרמיה על השווי הנוכחי של החברה. ההשקעה בגרעין השליטה מוערכת בכ-1 מיליארד שקלים.
ישראכרט החליטה להיענות בחיוב להצעה לפתוח במשא ומתן. זו הייתה פנייה חוזרת של מנורה מבטחים; בפברואר 2023 היא הציעה לראשונה לרכוש את גרעין השליטה, אך בעלי המניות בישראכרט העדיפו למכור את החברה במלואה להראל פיננסים וביטוח, לפי שווי של 3.3 מיליארד שקלים, עסקה שלא אושרה בידי רשות התחרות, כאמור.